3 Tips om acquisitie te laten slagen

3 tips om acquisitie te laten slagen

Koude acquisitie, gewoon doen!

Elke verkoper en ondernemer wil succes en een flink bedrag op zijn bankrekening bijgeschreven krijgen, na het sluiten van een mooie deal. Maar voor dat je het succes kunt vieren, zul je eerst hard moeten werken. Met andere woorden om succesvol te zijn in sales, zal je eerst actie moeten ondernemen. En de meest belangrijke actie om snel succes te hebben is acquisitie.

Of je nu de telefoon, e-mails, aanbevelingen, netwerken of het ouderwetse van deur tot deur lopen gebruikt….Acquisitie is de meest verwaarloosde activiteit in sales. De saaiheid, afwijzingen en de hoeveelheid tijd dat het kost, zorgt ervoor dat veel ondernemers en sales professionals het maar blijven uitstellen. Dag na dag, week na week, tot dat het te laat is.

Veel ondernemers halen veel te weinig uit hun potentie omdat acquisitie geen prioriteit is. Maar dat hoeft niet zo te gaan. Jij kan jouw angst of weerstand tegenover acquisitie overwinnen, door jouw droom of doel te benutten. Als je jouw droom, doel of verlangen inzet, focus je op wat je wilt bereiken in plaats van wat je niet wilt doen.
Zo wordt acquisitie ineens makkelijker, omdat het resultaat van acquisitie – meer omzet – gekoppeld is aan iets wat je graag wilt. Bijvoorbeeld jouw doel, jouw droom of jouw verlangen.

3 tips voor acquisitie succes

  1. Waardeer jouw tijd
    De 80/20 regel (Paretoprincipe) is altijd in het spel. 80% van je tijd zou je bezig moeten zijn met het vinden, kwalificeren en presenteren aan nieuwe klanten. 20% van deze tijd aan het opvolgen van bestaande klanten en kansen. Evalueer jouw activiteiten van de laatste 30 dagen en, zo nodig, verander je prioriteiten.
  2. Een klein beetje elke dag
    Het echte geheim voor effectieve acquisitie is om een elke dag een beetje acquisitie te doen. Veel ondernemers en sales professionals falen, omdat ze acquisitie uitstellen en uiteindelijk alles in één keer gaan doen. Dit werkt meestal niet. Blok dagelijks tijd voor acquisitie in jouw agenda en verklaar deze afspraak met jezelf als heilig.
  3. Heb plezier
    Top verkopers houden acquisitie leuk door verschillende aanpakken en doelen te gebruiken. Zij vinden manieren om zichzelf te belonen wanneer zij het aantal ten doel gestelde telefoontjes en/of afspraken halen. Het belangrijkste is dat zij duidelijk begrijpen dat acquisitie heel belangrijk is om hun doelen te bereiken. Voor veel mensen helpt het dan ook om hun doel / droom te visualiseren.

Wil je meer tips om acquisitie te laten slagen? Download dan het e-boek “Geheim van Acquisitie”
Heb je deze al gedownload en wil je nog meer leren dan starten we binnenkort met een online programma. Wil jij als eerste daar alles over weten, zorg dan dat je op de wachtlijst komt. Je hoort dan als eerste alle details over dit programma.

Ik hoor graag welke tip jou het meeste aanspreekt.

P.S. Wil jij meer tips en strategieën die op jouw bedrijf van toepassing zijn. Plan dan een gratis 1-op-1 strategiesessie (t.w.v. € 197) met mij in.

 

>