7 manieren voor meer sales…. geen lijst nodig

Denk jij dat je niets kunt verkopen, simpel omdat je geen lijst hebt om aan te promoten? Deze manier van zelfsaboterend denken is wat veel coaches en ondernemers tegenhoudt om geweldige dingen te creëren. Zij geloven dat zonder een kant en klaar publiek, er geen sales te verwachten is. En wat is dan het nut om iets geweldigs te creëren. 

Maar eerlijk gezegd, sales kan van veel andere plekken komen dan van jouw mailinglijst.  Hoewel een lijst met actieve abonnees jou in de gelegenheid stelt om jouw product of dienst te promoten aan een kant en klaar publiek, die jou kent, waardeert en vertrouwt (know, like en trust). Het is niet de enige methode die werkt.

Affiliate partners. Het beste na je eigen know, like en trust factor is de mogelijkheid om mee te liften op dat van een partner. Wanneer je een affiliate programma creëert en vrienden en collega’s vraagt om jouw producten te promoten in ruil voor een commissie, ontvang je eigenlijk hun aanbeveling. Zij benaderen hun abonnees en volgers met nieuws over jouw geweldige product, dienst of programma. En omdat zij al een relatie hebben met hun abonnees en volgers, geven zij een stukje van de ‘trust factor’ aan jou.

Social Media. Wanneer je geen duizenden mensen op jouw mailinglijst hebt staan, betekent dat niet dat je geen bereik van duizenden hebt. Hoeveel volgers heb jij op Twitter? hoeveel volgers op jouw Facebookpagina? Hoeveel Facebook vrienden? Hoeveel connecties op LinkedIn?

Al deze volgers (en volgers op andere sociale netwerken) zijn potentiële klanten. En het promoten van jouw product op social media kan zo makkelijk zijn als het maken van snelle post met een link naar jouw salespagina of opt-in pagina.

Webinars. Voor high ticket programma’s en producten (hoger geprijsd). kunnen webinars een ideaal sales vehikel zijn. Door live (of misschien zelfs per video jouw publiek toe te spreken) geef je hen de kans jou beter te leren kennen dan alleen met e-mail. Combineer webinars met affiliate promoties of betaalde traffic en je hebt een schaalbare sales machine dat je makkelijk tientallen tot honderden potentiële klanten bezorgt met elke webinar.

Betaalde traffic. Adverteren is makkelijker en minder duur dan het ooit is geweest. Je kan jouw doelgroep targeten op demografische gegevens, interesses enzovoort. Op die manier zijn jouw advertenties alleen zichtbaar voor jouw ideale klant. Je kan advertenties runnen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google Adwords enzovoort.

Gastbloggen. Zelf geen lijst? Plaats een gastblog op iemand anders zijn of haar blog. Op deze manier ‘leen’ je hun publiek en kun je een eigen publiek opbouwen. Kies een blog (geen concurrent) waarvan de lezers complementair zijn aan die van jou, voor het beste resultaat.

Leen een lijst. Je zal denken wat zegt hij nu weer. Maar vrienden en collega’s met een mailinglijst zijn ook een goede optie, hoewel het iets zal kosten. Een manier om deze te vergoeden is om zijn of haar affiliate link te gebruiken voor jouw product. Wanneer dat geen optie is, zou je een eenmalige fee kunnen afspreken, welke afhankelijk is van de grootte en toegankelijkheid van de lijst. Je vraagt hier om aan jouw vriend of collega om de door jou geproduceerde mail te sturen aan hun lijst. 

Wordt geïnterviewd.  Podcasts zijn momenteel erg hot. Eerlijk gezegd, lijkt het erop dat tegenwoordig bijna iedereen een wekelijkse of zelfs dagelijkse interview show hebben. Ik nog niet, maar ik ga de komende dagen zeker even over nadenken. Wanneer je een geweldig product of dienst hebt, dan ben jij de meest aangewezen persoon voor een interview. Dus begin met benaderen van dergelijke podcasters. Zij hebben volgers die hongerig zijn naar nieuwe inspiratie en willen graag van jou horen!

Hoewel het wel waar kan zijn dat “The money is in the list,” betekent dat niet dat het jouw lijst moet zijn. Er zijn vele andere manieren hoe jij kan meeliften op andermans publiek, terwijl je jouw eigen publiek opbouwt. Dus laat het gebrek aan een mailinglijst je niet weerhouden om jouw eigen eCourse te creëren en te verkopen.


GRATIS PDF DOWNLOAD

16 manieren om meer klanten te krijgen

Ontdek verschillende manieren om snel meer leads en meer klanten te krijgen en dus jouw omzet te verhogen. 

>