7 vragen om jouw week te af te sluiten

7 vragen om jouw week af te sluiten

Als ondernemer gaat het werk eigenlijk altijd door. Maar toch is het goed om aan het einde van de week jezelf een aantal zaken af te vragen. In dit artikel geef ik je 7 vragen om jouw week af te sluiten.

 1. Wat was het meest positief aan de afgelopen week?

  Als zelfstandig ondernemer heb je vaak een dynamische week. Afspraken, social media, je marketing en ga zo maar door. Tijd om even terug te kijken op de afgelopen week. Schrijf voor jezelf eens op wat het meest positieve was aan de afgelopen week. Was het die klant die je afgelopen week hebt binnengehaald of juist dat je eindelijk jouw administratie hebt bijgewerkt.

 2. Welke lessen heb ik geleerd, waar ik de komende week mee verder moet?

  Wanneer iets goed werkt en goed resultaat oplevert, moet je dat blijven doen. Anderzijds kan het zijn dat bepaalde activiteiten niet werken voor jou. Schrijf het op en zorg dat je dit de volgende week anders aanpakt

 3. Zijn mijn korte -en lange termijndoelen nog steeds in overeenstemming?

  Lig je nog op koers? Wanneer je flink achterligt op jouw lange termijn doel, zal je jouw korte termijn doel moeten verhogen. Zorg wel dat dit realistisch blijft. Of schakel hulp in om te kijken hoe je jouw doel alsnog kan behalen.

 4. Waar had ik meer of minder tijd aan moeten besteden?

  Teveel op Facebook gezeten de afgelopen week? Te weinig prospects gebeld. Te weinig gesprekken gevoerd? Schrijf op wat anders moet.

 5. Hoe heeft angst en onzekerheid invloed gehad op wat ik wel of niet gedaan heb?

  Bovenstaande kan te maken hebben met angst. Angst of onzekerheid om te gaan netwerken of angst of onzekerheid om mogelijke klanten te gaan opbellen. Ontzettend jammer, want hierdoor mis je wellicht veel kansen om te groeien met jouw bedrijf.

 6. Welke mentale belemmering kan ik wegnemen?

  Welke gedachte weerhoudt jou om te kunnen groeien. Bijvoorbeeld:”Wie zit nu op mij te wachten”, “Ik ga echt geen video van mezelf online zetten, daar kijkt toch niemand naar”

 7. Wat is de eerste logische stap voor de komende week?

  De laatste van de 7 vragen om jouw week af te sluiten is gelijk ook de eerste vraag om de nieuwe week te beginnen.
  De komende week is een nieuwe start. Je kunt weer nieuwe kansen creëren. Op maandagochtend start je weer met een nieuw avontuur. Maak alvast een actieplan voor de komende week (met het bovenstaande in gedachten) en te beginnen met de maandag. Bijvoorbeeld: “Maandag bel ik 2 oude klanten” of “Maandag schrijf ik mijn (social media) content voor de rest van de week”

Loop jij tegen één of meerdere problemen aan bij de vragen om jouw week af te sluiten? Plan dan een gratis strategiesessie met mij in.

>