Het begint allemaal met een beslissing

Het begint allemaal met een beslissing

Maar welke beslissing?

Veel ondernemers hebben in het nieuwe jaar geweldige plannen uitgedacht om dit jaar te realiseren. Maar na een paar weken onderweg te zijn in het nieuwe jaar, heerst er vaak vooral verwarring over waar te beginnen en wat eerst te doen. Eén grote brij …. waar nu te beginnen.

Zovelen van ons ondernemers duiken er meteen in en richten ons op het krijgen van klanten, geld verdienen en het vermarkten van ons bedrijf. En dat alles voordat we een solide basis leggen voor een succesvol bedrijf. Elke succesvolle ondernemer heeft een duidelijke visie en een plan. Dat zou jij ook moeten hebben.

De eerste stap bij het bouwen aan een succesvol bedrijf is het nemen van een beslissing om dit te doen.

Zelfs al jouw onderneming al enige tijd bestaat, heb je wellicht nog nooit een volledig bewust commitment aan een succesvol bedrijf en aan het bereiken van jouw doelen gehad. Helaas hebben veel mensen die hun bedrijf willen ‘laten groeien’ geen toegewijde beslissing genomen om te slagen. Het overkomt ze … Er is geen echte toewijding en vastberadenheid. Laat dit jou niet gebeuren. De eerste stap om van ‘proberen’ naar ‘slagen’ te gaan is een beslissing!

JOUW EERSTE ACTIE STAP:

Neem nu een bewuste beslissing over jouw inzet en wens om een succesvol (succesvoller) bedrijf op te bouwen. Denk na waarom je met dit bedrijf bent begonnen en het leven dat je wilt hebben nu of later. Noteer jouw beslissing en maak met jezelf de afspraken op een manier die goed voelt.

Met andere woorden: Wat moet ik vanaf nu laten (bijvoorbeeld minder laten afleiden, minder afspreken met mensen die toch niets opleveren etc. etc.). Maar ook: Wat moet ik vanaf nu juist (meer) gaan doen (bijvoorbeeld meer contact opnemen met oude klanten, een coach zoeken die mij helpt mijn doelen te bereiken, hogere prijzen gaan vragen etc. etc.).

P.s.

Wanneer jij vastberaden bent om meer uit jouw bedrijf te halen, dan nodig ik je graag uit voor een gratis strategiegesprek. Meld je snel, aan ik doe er maar een paar per maand.

>