Bezwaren overwinnen

Het is niet onwaarschijnlijk dat je klanten tegenkomt die twijfelen aan het door ons gedane aanbod. Ze willen gewoon zeker zijn dat de door jou gedane oplossing ook echt voor hen werkt. Bezwaren zijn dan ook normaal en zijn meestal ook wel te overwinnen.

Aangezien je alles wilt doen wat nodig is om de deal binnen te halen, kun je natuurlijk alles zeggen wat jij denkt dat de klant wilt horen. Maar dat is natuurlijk niet de beste oplossing.
Wanneer je in zo'n situatie zit, probeer dan te zien waar deze bezwaren vandaan komen.

Online cursus Bezwaren Overwinnen

In plaats van te zeggen wat de klant wilt horen, zal je dus vragen moeten stellen om erachter te komen wat de werkelijke reden is van zijn of haar bezwaar. Doe geen aannames. Aannames zijn killing. Uiteindelijk zullen zij zelf in hun eigen woorden het antwoord moeten geven. Dus stel open vragen en wees vervolgens stil....

Zoals eerder gezegd, maken ze zich meestal zorgen of jouw oplossing / aanbod wel voor hen werkt. En van uit hun oogpunt gezien, is dat natuurlijk ook wel logisch. Deze bezwaren komen meestal boven als gevolg van een natuurlijke reactie. Dus stel de vragen om erachter te komen, waarom ze deze zorgen hebben en wat er nodig is om die zorgen weg te nemen. 

Als dienstverlener is het jouw taak om hen te overtuigen dat jullie dit samen doen. Dat het gaat om samenwerking tussen jou en jouw klant. Ook al tijdens dit gesprek. Dus stel vragen om stap voor stap door de laagjes van het bezwaar te gaan en op het werkelijke bezwaar uit te komen. Hiermee help je jezelf, maar zeker ook jouw klant. 

Dit maakt je tot een goede verkoper.

Meer sales voor iedereen

Klaar om bezwaren te overwinnen en meer deals te sluiten? Schrijf je nu in voor onze online cursus en krijg direct toegang tot alle lesmaterialen.

>