De tweede helft van het jaar begint vandaag!

Insert Image

Juli

Het is de maand juli. Het hitteplan is in werking gezet en het liefst zit ik op een terras met een koel drankje of op het strand. De tweede helft van het jaar is begonnen. De afgelopen maand heb ik teruggekeken op de eerste helft van het jaar.
Een jaar wat ik begon met het stellen een aantal doelen voor mijzelf. Terugkijkend op het eerste half jaar heb ik de meeste doelen voor de eerste helft van het jaar gehaald. Mooie trainingen mogen verzorgen voor aansprekende bedrijven. En twee mooie (interim) opdrachten binnengehaald. Zelfs één van de doelen, waarvan ik dacht het hele jaar voor nodig te hebben, is al gehaald. Hierdoor heb ik weer ruimte om nieuwe doelen vast te stellen. Maar wat nu in de tweede helft van dit jaar?

Waar sta je nu?

 Er is geen beter moment om naar jouw doelen te kijken dan vandaag. Kijk eens naar de doelen die je voor jezelf hebt opgeschreven eind vorig jaar.

Heb jij geen doelen op papier staan? Oei. Maar het kan nog steeds. Schrijf jouw doelen voor de rest van dit jaar op papier. Dit kunnen doelen zijn voor bijvoorbeeld het hele jaar, maar daarnaast ook kleine doelen voor bijvoorbeeld Q3 of voor de maand Augustus.

Lig jij op schema om deze doelen te halen? Geweldig, gefeliciteerd! Wanneer je achter ligt op sommige doelen, zal je nu moeten bepalen wat te veranderen om de doelen alsnog te bereiken. En bepaal voor jezelf wat er voor nodig is om deze doelen te halen.

De tweede helft van het jaar. Wat moet er veranderen?

Wat moet je anders doen om je doelen alsnog te bereiken? Waar moet je meer aan doen? Waar moet je mee stoppen? Welke doelen heb je jezelf gesteld aan het begin van het jaar, maar heb je nog niets aan gedaan? Welke nieuwe doelen moet je jezelf nu aan committeren?

Schrijf je doelen dagelijks op. Elke ochtend en elke avond. Dit heeft mij het afgelopen jaar enorm geholpen. De doelen zitten in mijn hoofd en het is elke keer drie minuten werk. Daardoor blijft de focus op jouw doelen gericht.

In Verkoop komt het vaak op aantallen of euro’s aan. Daarbij worden vaak ratio’s gebruikt. Zoals bijvoorbeeld het aantal gemaakte afspraken per 100 telefoontjes, het aantal offertes per 10 bezoeken of het aantal orders uit 10 gemaakte offertes. Wanneer je deze ratio’s wilt verhogen is het goed om jouw vaardigheden op het specifieke gebied te verbeteren.

Hoe een Sales Coach je hiermee kan helpen ...

Als Sales Business Coach help ik je graag hierbij. Bijvoorbeeld met behulp van het 6 maanden coachingsprogramma, waar je binnenkort weer kunt instappen.

Wil jij weten hoe je meer klanten of meer omzet kan krijgen zonder veel meer te werken?

Soms willen we wel geloven dat één of andere nieuwe marketing truc, jouw nieuwe klanten gaat opleveren. En ja, soms is dat zo. Maar bij veel gevallen gaat het niet om meer marketing; Je hebt een simpel proces nodig dat het aantal mensen dat "JA" zegt doet toenemen.

In dit 6 maanden programma laat ik je zien hoe je meer klanten, meer omzet EN meer winst haalt voor het einde van dit jaar!

In dit programma werk ik in kleine groepen en daarom alleen met ondernemers die echt gemotiveerd zijn om stappen te gaan zetten. Wil je zeker weten of je in aanmerking kan komen voor deelname aan het programma? Meld je dan aan voor een Gratis Strategiegesprek (per telefoon of Skype).

Veel succes deze maand met het stellen en behalen van jouw doelen. Kom je er niet uit? Of heb je hulp nodig hierbij? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

>