De waarde van een cold call

Hoeveel cold calls heb je de afgelopen week gedaan? Wanneer jouw resultaten afnemen of tegenvallen, is het tijd om te beginnen met cold calls.

Ik spreek wekelijks ondernemers en sales professionals die aangeven dat hun omzet begint terug te lopen, een dipje heeft of ze gewoon nog niet door hun gewenste omzetplafond zijn gegaan. Maar wanneer de klanten niet vanzelf komen of door social media acties, advertenties enzovoort, dan zullen we zelf in actie moeten komen.

Veel van deze mensen hebben hebben van alles geprobeerd en wachten tot een potentiële klant hen belt. Maar hoe groot is de kans dat een prospect jou belt. En hoelang gaat dat nog duren? Een dag, een week, een maand of heb je geen idee? Dus wanneer je in hetzelfde schuitje zit…. kom zelf in actie.

En ja het kan even eng zijn om die telefoon te pakken en mensen te gaan bellen, daarom geef ik je nog een extra motivatie om toch die cold call te gaan doen.Er zijn statistieken die zeggen dat 92% van alle klantinteracties begint met de telefoon. Ruwweg 8 van de 10 die op een gegeven moment “Ja” tegen enige vorm van jouw dienst of product hebben gezegd, hebben op enig moment telefonisch contact met je gehad.

Dus wie zegt: De telefoon werkt niet meer, weet niet waar het om gaat in sales.

Ongeacht wat je verkoopt, wanneer je iemand voor het eerst gaat bellen en zij stemmen in met een afspraak, dan is de kans dat deze persoon geïnteresseerd is in wat jij te bieden hebt. En die afspraak kan leiden tot een verkoop. En dat alles als gevolg van één telefoontje.

Wil jij zo’n kans laten lopen naar jouw concurrent? Dit is waarom je meer moet gaan bellen.

De volgende keer wanneer je een nieuwe connectie hebt op LinkedIn of iemand ontmoet op een netwerkbijeenkomst. Pak daarna je telefoon en doe ze een belletje. Wie weet heb jij de oplossing voor hun probleem. 

Wanneer jij de telefoontjes niet pleegt, kan jouw concurrent alle omzet bij die klant weghalen. Dus pak die telefoon!

Voor meer tips en advies over hoe je meer klanten en meer omzet kan halen, download “16 manieren om meer klanten te krijgen”. Deze pdf geeft je 16 bewezen manieren om meer klanten te krijgen.

Een Business Coach kan je hierbij helpen, maar een Sales Business Coach nog meer. Een Sales Business Coach heeft als specialisatie het verbeteren van de verkoopvaardigheden. Hiermee haal je nog meer resultaat uit jouw verkoopactiviteiten. 

>