Ga door met verkopen! Juist nu!

Ik heb de laatste tijd online en in mijn eigen mailbox veel vragen gezien van ondernemers die zich zorgen maken en a) hun bedrijf overeind willen houden in 2020 en b) hun klanten echt willen helpen en ondersteunen op dit moment. 

Het is niet makkelijk aan beide wensen te voldoen, en voor hen de grootste vraag op dit moment.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik hulp / ondersteuning kan bieden, zonder dat het overkomt alsof ik wil profiteren van de huidige situatie?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Ik snap het hoor. Ik heb de afgelopen week zelf ook een e-mail gestuurd om mijn contacten te laten weten dat ik bereid ben hen te helpen. Dat ik gratis e-mails zal sturen met waardevolle content, waarmee zij verder kunnen. Maar Ik zal ook blijven verkopen als normaal en doorgaan en met het promoten van mijn bedrijf. Simpelweg omdat ik juist daarmee andere ondernemers en sales professionals kan helpen.

Ik lees berichten van ondernemers die negatieve reacties krijgen op hun mails of posts. Immers, hoe durft hij of zij te verkopen in deze tijd?! De klagers zeggen dat ze hun hulp gratis weg moeten geven. 

Deze mensen denken er niet bij na bij het feit dat deze verkopen indirect bijdragen tot het in stand houden van de economie. Dat de belastingen die deze ondernemers betalen er vervolgens direct toe bijdragen dat ziekenhuizen open blijven en dat onze geweldige zorgmedewerkers en andere vitale beroepen betaald krijgen. 

Deze ondernemers zorgen er ook weer voor dat hun werknemers en leveranciers (en hun gezinnen) te eten krijgen en niet in paniek raken over het verliezen van inkomen tijdens een moeilijk economisch klimaat.

 Wanneer de bedrijven, ondernemers en sales professionals die ik help, op de beste manier hun bedrijf door deze onverwachte veranderingen kunnen loodsen. 

Er is een enorm verschil tussen ‘profiteren’ van het Corona virus (Covid-19) en jezelf en je gemeenschap ondersteunen op de best mogelijke manier.

Profiteren doe je door wc-papier, mondkapjes en desinfectiemiddel in bulk in te kopen om ze vervolgens tegen zeer hoge prijzen te verkopen. Het gaat over het verkrijgen van een financieel voordeel in een oneerlijke situatie.

Jezelf en je omgeving ondersteunen gaat in eerste instantie over ervoor zorgen dat je niet ziek gaat worden of anderen kan besmetten. Ervoor zorgen dat jouw bedrijf blijft draaien en dat je, zoals gewoonlijk, goed werk blijft leveren. 

Luister niet naar mensen die je vertellen dat verkopen op dit moment ‘fout’ is. 

Zolang je niet probeert de boel te manipuleren of oneerlijke voordelen te behalen uit de situatie of bij de kwetsbaren van dit moment, dan draag je bij aan de economie. Help je de paniek weg te nemen en hou je de wereld draaiende te houden op een positieve manier. 

ALSJEBLIEFT DEEL DIT MET ANDERE ONDERNEMERS DIE MOETEN HOREN WAAROM DE WERELD HEN NODIG HEEFT OM JUIST NU TE BLIJVEN VERKOPEN!

>