Haal jij na de vakantie jouw target?

De meeste ondernemers, verkopers en andere relaties die ik ken zijn op dit moment op vakantie of net terug van vakantie. Voor de meesten is dat ook welverdiend. Heerlijk even opladen, of nieuwe inspiratie opdoen zijn geluiden die ik regelmatig hoor. Even niet denken aan de beslommeringen op de zaak en de bedrijfsmail laten de meesten ook wel ongeopend. In ieder geval de eerste week of eerste twee weken. Daarna begint menig verkoper, maar ook de ondernemer onder ons alweer onrustig te worden. Want we hebben een target. In de meeste gevallen is dit een omzettarget die aan het einde van het jaar moet zijn behaald. En dus beginnen de meeste verkopers (en dus ook ondernemers) zich tijdens de laatste week van de vakantie al weer druk te maken over hoe nu verder.

Vaak komen er tijdens zo'n vakantie goede ideeën bij je op, noteer ze in jouw tablet of telefoon en agendeer ze voor de eerste week na terugkomst. Schrijf de doelstelling welke je nog moet behalen duidelijk op voor jezelf. En maak bij terugkomst een kort beschreven actieplan. Dit kan op een A4-tje.

Kijk niet alleen naar dit jaar, maar ook naar het volgende jaar. Want je kan beter nu overdenken wat je allemaal zou willen veranderen aan jezelf of aan jouw bedrijf. Wanneer jij wacht tot de december maand met het maken van jouw plannen, zal het waarschijnlijk een moeilijke opgave worden.

Wees realistisch naar jezelf en roep tijdig hulp in van jouw manager of van een extern adviseur.

>