Het is weer voorbij die mooie zomer

Het is weer voorbij die mooie zomer…

Nog niet de hele zomer gelukkig, maar voor bijna iedereen is de vakantie nu wel weer voorbij. Een lange zomer waarbij je hebt kunnen genieten van je welverdiende rust en weer even hebt kunnen opladen (zoals veel mensen dat noemen).
Tijdens de afgelopen maand heb ik ook een aantal mensen horen zeggen dat ze een nieuwe start willen maken. Voor de één wil dat zeggen dat hij op zoek is naar een nieuwe baan en voor de ander betekent dat een andere invulling van zijn of haar werk of leefstijl.

Nieuwe start
Voor een zelfstandig ondernemer geldt dit meestal ook. Er zijn deze zomer toch een aantal weken van betrekkelijke rust geweest, waarbij je even hebt kunnen nadenken over de doelen die je gesteld had en of je die wel gaat bereiken. Wat moet je doen om ze alsnog te halen. Misschien is het goed om nu al te gaan nadenken over de doelen van volgend jaar.

Ga je door zoals je altijd hebt gedaan, of ga je nu eindelijk eens de volgende stap maken.
In de gesprekken die ik heb met ondernemers hoor ik dit veel. “Ik ben al jaren bezig, maar wil nu wel eens die volgende stap zetten”. Wat die stap is verschilt per persoon.
Dit kan zijn meer tijd voor het gezinsleven, zonder dat het bedrijf daar onder heeft te lijden; verdubbelen van de omzet; meer financiële vrijheid of een continue stroom aan klanten.

Zelf doen?
Vaak zijn dit stappen die je zelf wel zou willen en kunnen zetten, maar wat door de waan van alle dag vaak niet gaat gebeuren. We hebben het te druk met de bestaande klanten, de bestaande werkzaamheden en de privé omstandigheden of gezinsleven spelen ook nog een rol. Op dit soort momenten zou je hulp kunnen gebruiken.

Zelf plan ik met regelmaat een momentje samen met mijn coach en met collega ondernemers om eens van gedachten te wisselen. Want ook ik sta soms voor keuzes die ik steeds uitstel, ook ik loop tegen ‘incidenten’ aan die ik niet had voorzien en waarbij ik wel wat hulp kan gebruiken. Mijn coach helpt mij dan weer op de juiste weg. De weg die ik voor mezelf had uitgestippeld. Na een gesprek met mijn coach of dus soms ook met een collega ondernemer heb ik weer hernieuwde energie en ideeën om in te zetten in mijn bedrijf.

De komende week heb ik ook weer met een aantal klanten een afspraak staan om de puntjes op de i te zetten. Om er samen nog even alles uit te halen om de doelen die hij of zij eerder heeft gesteld, toch te gaan halen in de laatste (ruim) 100 dagen van dit jaar. Ik ben er van overtuigd dat zij allemaal de doelen gaan halen dit jaar.
Gaat jou dat ook lukken?

Busines Breakthrough Coaching Sessie
Wil jij ook samen met mij aan de gang om jouw omzet te verhogen? Ik help je gratis op weg met een gratis Business Breakthrough Coaching sessie (t.w.v. € 197,-) >> Lees er hier meer over <<

>