Hoe bereid je je voor op een verkoopgesprek?

Wat zeg je als je een klant voor het eerst ontmoet?

De beste verkopers doen het zo makkelijk overkomen. Ze weten altijd de juiste dingen te zeggen. Staan nooit met de mond vol tanden. Zou het jou verrassen dat deze geweldige verkopers meer tijd besteden aan de voorbereiding van het verkoopgesprek dan aan het daadwerkelijke gesprek zelf? Het is meestal waar!

Hoe besteedt iemand zoveel tijd aan de voorbereiding van een verkoopgesprek?

Het gaat allemaal om het anticiperen op eventuele behoeftes en uitdagingen van de klant. Neem de tijd om de klant beter te leren kennen, dan dat ze zichzelf kennen.

Bereid je voor op wat hun doelen zijn en waar ze naar toe willen met hun bedrijf, hun leven of wat het ook is, waar jij ze mee kan helpen. Bijvoorbeeld een ober in een restaurant brengt een glas water, zelfs voordat de klant erom vraagt. Als een verkoper, vraag de klant of zij dezelfde uitdagingen ervaren als hun concurrenten of branchegenoten. En hoe zij van plan zijn om deze uitdagingen anders aan te gaan. Bereid je voor op welke antwoorden er zouden kunnen zijn, zodat je het gesprek kan sturen in de richting waarin jij dat wilt.

Leer de klant kennen. Doe onderzoek naar hem/haar. Lees hun website, bekijk op LinkedIn wie de belangrijkste personen voor jou zijn binnen dit bedrijf en bekijk de individuele LinkedIn profielen goed. Stel je voor wanneer jij in hun schoenen zou staan, hoe zou jij dan worden uitgedaagd door een verkoper? En hoe zou jij dat voor jouw klanten kunnen doen.

Een klein beetje research en voorbereiding van het verkoopgesprek gaat je enorm veel waarde opleveren voor het verbinden met deze klant. De klant zal eerder geneigd zijn om met jou zaken te doen, wanneer je blijk geeft op de hoogte te zijn van hun problematiek en uitdagingen. En wanneer je daar een gepast antwoord op hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Veel succes!

Checklist

Wil je meer lezen over voorbereiding op het verkoopgesprek?

Het perfecte verkoopgesprek | Zeg geen nee voor jouw klant |

Martin is de Sales Coach voor zelfstandig ondernemers en professionele verkopers. Door middel van training en coaching programma’s helpt hij ondernemers en verkoopteams aan meer klanten, meer omzet en uiteindelijk ook aan meer winst. Vaak door deze doelen te halen in minder tijd. Wie wil dit nu niet?

Business Breakthrough Programma (6 mnd) Business Breakthrough Programma
Twitter: https://twitter.com/Plusmore_nl/
Facebook: https://www.facebook.com/plusmorenl

 

>