Hoe de motivatie te vinden om te verkopen tijdens een crisis?

Hoe de motivatie te vinden om te verkopen tijdens een crisis, zoals nu tijdens COVID-19? Het is een gekke tijd voor ons allemaal. Dit is niet het jaar dat we ons hadden voorgesteld. De grote vraag is: hoe verbeter je en vergroot je je motivatie?

Allereerst moet je jezelf realiseren dat het jouw taak is om je motivatie te vergroten en niet de taak van iemand anders. Niemand anders kan jou motiveren, behalve jijzelf. De mensen om je heen kunnen slechts een omgeving creëren om je te helpen jezelf te motiveren.

In dit blogartikel ga ik je meenemen langs 10 dingen die je NU kunt doen om je motivatie tijdens een crisis te verhogen.

1  Wees gefocust

Focus erin. Weg met al het andere geluid of ruis dat er is. Jij en ik weten allebei dat het hier buiten erg rumoerig is. Het is een gekkenhuis! Je kunt niet eens helder nadenken met al dat achtergrondgeluid om je heen. 

Dit bedoel ik natuurlijk niet letterlijk, maar als jij een persoon bent die kijkt naar al het andere dat om je heen gebeurt, concentreer je dan op de lange termijn. Er kunnen zich in de loop van dagen, weken of zelfs maanden situaties voordoen die er gewoon niet goed uitzien. En als dat negatieve echter alles is waar jij jezelf op richt, dan gaat het fout. Het zal je gewoon naar beneden halen.

2  Focus op de lange termijn

Waar ga je over een paar jaar zijn? Waar sta je over vijf jaar? In tien jaar? Zeer gemotiveerde mensen richten zich op de lange termijn, dus kijk vooruit.

3  Vergeet het verleden

Hé, alles wat al is gebeurd, is klaar. Je moet het gewoon vergeten. Ik begrijp dat er ongelooflijke, waardeloze, shitty dingen zijn gebeurd. Laat het gewoon gaan. Laat het gaan! Laat het gaan!

Vergeet het verleden en focus op de toekomst, want dat is het enige gebied waarop je invloed kunt uitoefenen en / of kunt veranderen.

4  Omgeving

Mogelijk heb je een aantal mensen in je omgeving waarvan je jezelf moet ontdoen. Misschien moet je wat negatieve stemmen om je heen schrappen. Ik verwijs niet alleen naar mensen, maar ook naar websites, nieuws, radio shows, sommige podcasts enz. Er kunnen dingen zijn waarnaar je luistert of kijkt die een negatief effect op je hebben. Haal ze uit je systeem.

Dat kunnen ook collega’s zijn of vakgenoten die gewoonweg negatief zijn. Je kunt het jezelf niet veroorloven om tijd met dat soort mensen door te brengen. Je wilt ervoor zorgen dat je jezelf omringt met mensen, vakgenoten, sectorgenoten, influencers die je laten opstijgen, die je opbeuren en die je niet verder de put in praten. Ik heb verschillende mensen in mijn leven, buiten mijn familie, die me absoluut opbeuren. Daar ben ik dankbaar voor.

Je omgeving is absoluut essentieel, omdat we worden met wie we ons het meest associëren.

5  Stop met graven

Wist je dat de beste manier om uit een gat te komen, is door te stoppen met het graven van het gat? Veel mensen hebben hun motivatie zo laag laten zakken en het enige wat ze nog doen is wentelen in hun eigen modder, meer water toevoegen waardoor het alleen maar verandert in meer vuil en uiteindelijk meer modder. Het is een vicieuze, eindeloze cyclus.

Stop die gewoonte nu. Soms merk ik ook, als ik naar zoveel nieuwssites kijk enz, dat ik ingehaald ben en moet ik mezelf weer beetpakken en omdraaien in de goede richting . Een deel ervan moet gewoon stoppen. Ik moet tegen mezelf zeggen: “Nu niet meer, dat is het!” Hou ermee op!

6  Coach iemand (wees een buddy)

Als je iemand anders coacht of begeleidt, is het verbazingwekkend hoeveel het je oplevert. Dit is een van de redenen waarom ik het leuk vind om anderen te coachen en blogs te schrijven. Daarom vind ik het ook heerlijk om verschillende dingen te doen met zoveel verschillende verkoopteams of ondernemers. Terwijl ik anderen coach, word ik zeker opgewekter, energieker, meer geïnspireerd en meer gemotiveerd.

Ze zeggen altijd dat een van de beste manieren om iets te leren, is door iemand anders te trainen in hoe het moet.

Ik ben altijd verbaasd over wat ik leer als ik iemand anders coach of advies geef. Zo maak ik deel uit van een groepje internationale ondernemers. We ondersteunen en helpen elkaar. We coachen elkaar en helpen elkaar om boven onszelf uit te stijgen en te motiveren. Zoek een coaching groep om deel van uit te maken. Zorg dat je je omringt met gelijkgestemden die je begrijpen en dezelfde doelen voor ogen hebben, zodat je ook op je acties kunt worden aangesproken, maar ook je successen mee kunt vieren.

7  Leer te waarderen wat je hebt

Het kan me niet schelen hoeveel of hoe weinig je hebt. Hoeveel omzet je draait of juist niet. Wat er ook gebeurt, het is belangrijk om te zien wat je hebt en te waarderen wat je hebt. Persoonlijk heb ik verschillende levenssituaties meegemaakt waarin we zakelijk gezien aan het einde van ons latijn waren, maar ik streef er nog steeds naar om te zien wat ik heb en te waarderen wat ik heb. Dan is het verbazingwekkend om te zien dat de dingen veranderen. Wanneer je de grote en kleine dingen begint te zien en te waarderen, realiseer je je dat je veel meer hebt dan je dacht.

Een andere manier om te zien dat je veel meer hebt dan je misschien beseft, is door een lijst te maken. Schrijf alles op wat je hebt. Als je moeite hebt om jezelf te motiveren, vooral ‘s morgens vroeg, begin dan je dag door vijf dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent – slechts vijf. Je kunt dit op een ouderwets stuk papier doen, niets bijzonders. Maak een lijst van vijf dingen die je waardeert. Als je daarmee begint, zul je versteld staan hoe snel dingen veranderen door je houding en perceptie te veranderen in dankbaarheid.

8  Focus op mensen

Begin er jouw missie van te maken om anderen te positief te beïnvloeden.

Als je mij al een tijdje kent, dan weet je dat het mijn doel is om anderen te beïnvloeden en vooruit te helpen. Dat is wat het betekent om mensgericht te zijn. Dit is absoluut mijn focus elke dag.

Mijn doel is om de mensen om me heen te beïnvloeden wanneer ik ze tegenkom, ongeacht waar of in welke context. Focus op mensen.

9  Stel jezelf doelen

Misschien mis je je jaartarget enorm dit jaar. Misschien mis je iets heel belangrijks. Het kan me niet schelen wat, maar wanneer je daar in blijft hangen, red je het niet. Echt niet.

Je kunt daar in die kuil met modder gaan zitten, lekker modderig te zijn, maar daarmee kom je nergens. Door jezelf doelen te stellen, dat kan een klein – gemakkelijk doel zijn, kun je jezelf weer omdraaien en vooruit stappen. Pak dat kleine doel, voltooi het hele proces en als je dat voor elkaar krijgt, kun je naar het volgende doel gaan – een groter doel. Dat zal je helpen succesvol te zijn.

10  Jij!

Helemaal in het begin zei ik dat niemand anders je kan motiveren dan jezelf. En ja, dat klopt. Het is aan jou. Het is echt jij die jezelf motiveert; daarom moet je eigenaarschap nemen. Het is geen ‘Blame Game’, zoals de Amerikanen dat zeggen – niet de schuld bij anderen of iets anders leggen. Wees verantwoordelijk voor jezelf en jouw daden. Het is jouw taak en jouw plicht. Toon eigenaarschap. Als je dat doet, zul je versteld staan van hoezeer je jezelf begint om te draaien in de goede richting.

Gratis coaching van mij?

Ik weet dat je dit kunt. Maar wanneer je hier hulp bij nodig hebt of een eerste duwtje in de rug wilt om in de goede richting te komen. Kijk dan of je in aanmerking komt voor een gratis coachingsessie met mij.

Meld je nu aan!

Boek nu een gratis strategiesessie!

Kijk of je in aanmerking komt voor een gratissales strategie coachingsessie met mij.

Meld je nu aan via onderstaande link naar mijn agenda!

>