Hoe je doelen te verpletteren

Of het nu het begin van de maand of het begin van het jaar is. Het is weer tijd om naar de doelen te kijken. Of het nu jouw persoonlijke lifestyle doelen zijn om bijvoorbeeld af te vallen of een beter leven te krijgen, of jouw business doelen voor het de komende maand of het komende jaar. Maak jouw plannen uitvoerbaar.

Er is een engels gezegde dat luidt “Fail to plan, plan to fail”

Bij Plusmore geloven we hier in. Zo hebben we in het begin van het jaar 2 volledige dagen besteed aan de planning voor dit jaar.

Dag 1 was volledig toegewijd aan de plannen voor het hele jaar, terwijl dag 2 besteed werd aan het plannen voor het kwartaal. Jouw grote doel opbreken in kleine, behapbare en uitvoerbare doelen en acties is de sleutel om het grote plaatje te bereiken.

Stel, je wilt per maand aan 5 klanten jouw € 2.000,- product verkopen. Dat klinkt makkelijk, maar wanneer je dat opbreekt in kleine stukjes: Hoeveel gesprekken heb je dan nodig? En met hoeveel mensen moet je dan contact hebben (en hoe vaak) om zoveel gesprekken te krijgen? Je ziet dat het lastiger is dan je vooraf had gedacht.

Ja, dat is even wat werk, en dat is ook nodig. Want deze doelen hebben tijd, inspanning en energie nodig om te worden bereikt. Maar uiteindelijk zal dit actieplan je betere resultaten en cashflow geven. Minder ad hoc acties, maar behapbare gestructureerde acties. En meer mensen zullen een relatie met je aangaan.

Heb je hulp nodig in het bouwen van jouw sales funnel voor het komende jaar of komende kwartaal? Neem dan contact op. Samen brengen we jouw doelen in kaart en gaan we jouw doelen behalen!

>