In 6 stappen Olympisch Kampioen

In 6 stappen kampioen verkopen

Wat zijn de zes stapSlide Olympicpen om Olympisch Kampioen Verkopen te worden? Hoe ga jij voor goud?

Je ontkomt er op dit moment niet aan. Op radio en televisie wordt er de hele dag gesproken over de Olympische Spelen. Het mooiste vind ik de verhalen achter deze sporters. Wat hebben ze er voor moeten laten, maar vooral ook voor moeten doen om zover te komen. Om zich te meten met hun grootste concurrenten met daarbij de enorme druk van dit gigantische evenement. Zo zag ik een reportage over Sven Kramer. Hoe hij zich in vier jaar klaar heeft gestoomd voor deze Olympische Winterspelen. Om hier aan het hoge verwachtingspatroon te voldoen om hier goud te winnen. Voor hem is er geen zilver, goud dat is het enige dat telt. En dus werd er gewerkt met een uitgebreid plan, met veel meetpunten en een goed team om hem heen.

In de verkoop is het niet anders. De verkoper is elke dag bezig met de vooraf gestelde targets. Ook de verkoper probeert elke dag te pieken, het beste uit zichzelf te halen. En eens in de zoveel tijd is daar die grote wedstrijd, de “mega order” of de “grote klant”. Dan moet het gebeuren, iedereen kijkt….
Zoals je ziet zijn er overeenkomsten met de Olympische Spelen. Alleen in het geval van de verkoper, halen de meeste verkopers deze Olympische spelen niet. Worden niet alle targets gehaald enzovoort. Waarom dan niet proberen om beter te worden? Of zoals Sven Kramer zegt:”Goed is niet goed genoeg”. Wees de beste, of een Verkoop Kampioen in wat je doet. Wat moet een verkoper doen om een Olympisch atleet in Verkoop te worden? Met deze stappen maak jij jezelf klaar voor goud.

Breng jouw vaardigheden in kaart

Om beter te worden, begin je eerst met het in kaart brengen van jouw verkoopvaardigheden. Wees eerlijk naar jezelf, dit zal je helpen om het beste trainingsprogramma te kiezen en deze vaardigheden te ontwikkelen.

Lees

Lees elke dag een paar hoofdstukken in een boek over sales. Op deze manier leer je veel over verkooptechnieken, tips om jouw resultaten te verbeteren en hoe tot nog betere prestaties te komen. Er zijn enorm veel boeken te vinden over verkoop. Variërend van goeroes als Zig Ziglar, Brian Tracy, Tom Hopkins, Jeffrey Gitomer tot aan uitstekende Nederlandse auteurs. Het is ontspannend en dommer wordt je er niet van. Door elke dag een paar hoofdstukken te lezen, lees je zo twee boeken in de maand, ruim twintig boeken in het jaar. Dat geeft je hoe dan ook een voorsprong op de verkopers die dit niet doen.

Ken de markt

Weet wat er speelt in jouw markt, bij jouw klanten. Dus lees kranten en kijk of luister naar het zakelijke nieuws. Weet wat er speelt bij jouw klanten, welke problemen of uitdagingen hebben zij. Op die manier heb je een streepje voor en ben je een goede gesprekspartner voor jouw klanten.
Daarnaast moet je ook weten wie jouw concurrenten zijn. Doe onderzoek. Ken de verschillen tussen jou en jouw concurrenten. Weet waar jij hen kan verslaan.

Neem een coach

Doe net als Sven Kramer, huur een coach in. Een Sales Coach helpt de verkoper zich te verbeteren en daardoor betere resultaten te bereiken, het gedrag te veranderen en keuzes te maken. Sales Coaching is een investering in jezelf.

Blijf leren

Een verkoper zal, net als ieder andere professional, moeten blijven leren. Volg trainingen en opleidingen. Ga naar seminars en volg webinars op het internet. Ook wanneer de baas er geen vergoeding voor geeft is het belangrijk toch te blijven leren. Investeer in jezelf en het resultaat zal verbeteren.

Ga voor goud!

Wanneer je deze tips toepast in jouw dagelijkse leven, blijf je in de race voor goud.
In elke meeting met een klant, elke presentatie, neem je de opgedane vaardigheden en kennis met je mee.
Hierdoor beschik je over veel meer vertrouwen. Door alle kennis, coaching en training heb je voldoende vertrouwen gewonnen om de beste Verkoop Kampioen te zijn die er is.

Stop nooit. De beloning is GOUD!

 

PS. wacht niet langer, plan een gratis Business Breakthrough Coaching Sessie in en kijk wat sales coaching voor jou kan opleveren.

>