Jouw lege agenda doet je geen goed

lege agenda ondernemer

Jouw lege agenda doet je geen goed

Een lege agenda is geen goede agenda. Wanneer we niets hebben ingepland in onze agenda, kunnen we onze verkoopcyclus niet aan de gang houden. Geen omzet dus! Daarom moeten we dus hard werken om onze agenda gevuld te houden.

Dit zou kunnen betekenen dat we om te beginnen onze tijd vullen met netwerkevenementen, koffie afspraken en andere meetings, met als doel zoveel mogelijk mensen te bereiken en te spreken. Uiteindelijk zou de agenda gevuld moeten zijn met 1-op-1, face-to-face afspraken. Jouw agenda zou gevuld moeten zijn week na week. Hoe kan je verwachten iets te verkopen, wanneer je met niemand in gesprek komt.

Sneeuwbaleffect

Begin met het blokken van tijd in jouw agenda om afspraken te maken. Wanneer je dit consistent blijft doen, met de juiste intenties, dan zal je meer waardevolle afspraken krijgen.Sta open voor verschillende soorten meetings en start het sneeuwbaleffect. Meer afspraken vandaag zal leiden tot meer afspraken in de toekomst.

Tips tegen een lege agenda

Een simpele stap waar je mee kunt beginnen is om een mail te sturen of een telefoontje te plegen naar een aantal oud klanten. Wellicht hebben ze je nog nodig. Kunnen ze jouw hulp, dienst of product nu niet gebruiken, kan je ze altijd nog vragen om een referentie. Laat hen twee of drie namen geven van mensen die ook baat zouden kunnen hebben bij jou of jouw dienst of product.

Ga naar een netwerkbijenkomst, OpenCoffee, of kennisavond waar jouw potentiële klanten ook zouden kunnen zijn. Praat met zoveel mogelijk mensen en laat ze jou hun visitekaartje geven. Dezelfde dag of de volgende dag kan je deze nog opvolgen om nog eens verder te praten.

Probeer tijdens de follow up gesprekken jouw gesprekspartner zo goed mogelijk te kwalificeren. Daarmee bedoel ik dat je kijkt of deze persoon wel binnen de jouw juiste doelgroep past. Pas dan doe je jouw aanbod

Met deze tips is het voor iedereen mogelijk om binnen een paar weken de agenda weer goed gevuld te krijgen. Zodat er zich weer meer verkoopkansen voor doen.

Wil jij dit ook?

Wil jij ook meer klanten en meer omzet halen, zonder daar nog meer tijd in te steken. Maak dan een afspraak voor een gratis coachingssessie, dan geef ik jou 3 strategieën om meer klanten en meer omzet te krijgen…. Ook al heb je weinig ervaring met verkopen.Ik help je graag verder.

>