De persoon die je zou moeten bellen

Wie moet je bellen voor meer verkoop!

Hoe kan je de koude acquisitie aan bedrijven verbeteren?

Wanneer je normaal mensen belt op een bepaald niveau in een organisatie, probeer dan nog een niveau hoger te gaan. Wie is de beslisser die de overeenkomst ondertekent? Meestal is de persoon die het contract ondertekent ook de beslisser. Ik weet dat dit niet altijd het geval is, maar het merendeel van de tijd zal het zo zijn.

Wie deze persoon ook is, dat zou het eerste niveau moeten zijn wanneer je een koud bedrijf belt. Is dat de Algemeen Directeur, De Financieel Directeur of iemand anders?

In het geval dat deze persoon je naar een niveau lager stuurt, naar de functie die je gewoonlijk belt, des te beter. Verzamel zoveel mogelijk informatie als u nodig heeft om verder te komen in de verkoopcyclus.

Dit geeft u een opening naar de persoon die u normaal zou hebben gebeld, en een opening om terug te keren naar de beslisser wanneer het tijd is om een ​​oplossing voor te stellen.

Door direct na de beslisser tijdens jouw eerste telefoontje te gaan, kunt u de verkoopcyclus sneller sluiten en dus sneller verkopen.

Kijk naar het voorbeeld in onderstaande video: Een scene uit de film Pusuit of Hapiness met Will Smith.

Toelichting voordat je gaat bellen…

In dit voorbeeld begint de verkoper met het bellen van zijn lijst met contactpersonen binnen het bedrijf. Bij veel bedrijven is dit nog steeds de methode, laag binnenkomen binnen en bedrijf en op deze manier een introductie te krijgen bij de hoge baas. Stel je voor de concurrent belt wel rechtstreeks de beslisser binnen het bedrijf.

Doordat de verkoopcyclus hierdoor sneller gaat, heb je sneller een deal. Daardoor heb je ook meer tijd voor nog meer sales. Dus wees niet te angstig in het bellen. Ga recht op je doel af.

Wie bel jij gewoonlijk, wanneer je aan koude acquisitie doet? Ga jij nu iemand anders binnen die organisatie bellen? Laat het hieronder weten.

Wil jij meer leren over hoe jij nieuwe klanten binnen kan halen? Neem dan contact met mij op of maak kans op een gratis Verkoop Strategie Sessie voor jouw bedrijf!

Succes!!

P.S. Wil jij meer tips voor acquisitie? Vraag dan nu het gratis E-book ‘Geheim van Acquisitie’ aan…

>