Sales Succes het komend jaar

10 dingen die je NU moet doen om zeker te zijn van jouw sales succes het komend jaar!

Dit is het! Het einde van weer een jaar. Hoe heb jij het gedaan? Nog belangrijker, hoe gaat volgend jaar er voor jou uit zien?

Succes is niet wat je gisteren hebt gedaan. Succes is wat je vandaag gaat doen, en daarmee is het tijd om weer vooruit te knallen. Hier is mijn lijst van 10 dingen die je nu moet gaan doen om jouw sales succes het komend jaar te vegroten.

 1. Maak een lijst van al jouw successen van het afgelopen jaar
  Neem de tijd ga alle contacten nog eens na, jouw agenda, jouw verslagen en schrijf het op. Een lijst laat zien hoe succesvol je was op terreinen die jouw omzetcijfers niet laten zien.
 2. Maak een lijst van jouw bestaande klanten en hun beslisser
  Deze mensen zijn degenen die je gelijk in Januari moet proberen te bereiken. Jouw doel is om met hen te spreken en erachter te komen wat hun plannen zijn, waar jij wellicht bij zou kunnen helpen.
 3. Maak een lijst met klanten van jouw concurrent, die jij als jouw klant wilt hebben
  Veel mensen maken de balans op tegen het einde van het jaar. Om deze potentiële klanten direct in januari te benaderen, geeft je nu wel een kans om onder de aandacht te komen.
 4. Maak een lijst van al jouw oude klanten en prospects (die nog geen klant zijn geworden)
  Deze lijst wil je beslist gaan benaderen in januari, aangezien zij jou al kennen. Wat betekent dat je al gedeeltelijk op weg bent in het acquisitietraject.
 5. Neem contact op met al jouw bestaande klanten om uit te vinden wat hun strategische plannen zijn voor het komende jaar.
  Kun jij hen helpen met jouw product, programma of dienst om hun doelen te bereiken.
 6. Het is jouw taak om baas te zijn over jouw kalender, laat jouw kalender niet de baas zijn over jou.
  Blok elke week tijd voor acquisitie. Het liefste zogenaamde phoneblocks van 90 – 120 minuten. En zorg dat je de dag vooraf ongeveer 20 minuten voorbereiding blokt in jouw agenda.
 7. Organiseer jouw tijd, door minder tijd te besteden aan bestaande klanten en meer aan acquisitie
  Het is heel makkelijk om tijd te besteden aan bestaande klanten. Maar je moet ook beseffen dat tijd jouw meest waardevolle bezit is dat je hebt. Zorg er daarom voor dat je geen bestaande klanten bezoekt tijdens ‘prospecting hours’
 8. Creëer een lijst met vragen voor elke type resultaat wat je levert
  Maak een paar minuten vrij om een lijst te maken van alle resultaten die jouw klanten hebben bereikt door met jou te werken. Verzin bij elke uitkomst 5 vragen die je zou kunnen vragen aan een prospect die het resultaat opleveren, waar jij bij zou kunnen helpen.
 9. Zorg voor zelfdiscipline, Focus op wat je doet en hoe je jouw tijd besteed.
  Hoe meer ik werk met verkopers, hoe meer ik zie dat ze tekort schieten in de discipline en focus met betrekking tot acquisitie. Acquisitie moet een activiteit zijn die je doet zonder erbij na te denken. Net zoals de manier op hoe je eet, doucht of slaapt. Maak het onderdeel van je routine
 10. Weet hoe je jouw positieve mindset kan voeden en jouw zorg voor een buddy
  Je kan alle tools en systemen hebben die je nodig hebt, maar als je mentaal niet goed ben, gaat het niet gebeuren.

Zo…. 10 dingen die je NU moet doen om zeker te zijn van jouw sales succes het komend jaar!

Ga er eens even een paar uurtjes voor zitten om deze lijstjes te realiseren. En maak daarnaast een planning voor jezelf. Wanneer doe ik wat, de komende 6 maanden, 90 dagen, 30 dagen en de komende week.

Daarna is het belangrijkste, zoals altijd, GEWOON DOEN!

P.s. ben jij niet tevreden over jouw huidige omzet en weet jij niet waar je moet beginnen om dit te veranderen? Dan help ik je graag in een gratis Sales Strategie gesprek. Ik heb momenteel maar plaats voor vier van deze gesprekken in een week. Dus wees er snel bij.

>