Salescoach voor jouw verkoopsucces

Wat is een Salescoach en waarom heb jij er één nodig?

Salescoaching is een zeer doeltreffende en effectieve manier om verkopers en zelfstandige ondernemers zich te laten ontwikkelen op het terrein van verkoop. En daarmee meer kans hebben op een verbetering van hun verkoopresultaat.

De salescoach kan verkoopteams, individuele verkopers, commercieel managers en ondernemers begeleiden naar een hoger niveau.

Uit diverse onderzoeken (onder andere van ES Research Group) blijkt dat verkopers die meer dan 3 uur salescoaching per maand ontvangen, gemiddeld 107% van de target behalen. Terwijl verkopers zonder salescoaching, niet meer dan 90% van de target behalen. Coaching verklaart dus het een verschil van 17% in het verkoopresultaat.

Coaching geeft ook nog eens het extra voordeel van een hoger Return on Investment (ROI) bij trainingen. Bij alleen het volgen van training blijkt dat 80-90% van de vaardigheden die aangeleerd zijn in training en opleiding 90 dagen tot 120 dagen meer sales productiviteit geven. Wanneer trainingen worden gecombineerd met salescoaching door een Salescoach zal de stijging in sales productiviteit blijvend worden verviervoudigd van 22% naar 88%.

>