Social media marketing tips die werken

Social media marketing Tips die werkenSocial Media

Marketing van uw bedrijf door middel van sociale media is in snel tempo een noodzaak geworden in plaats van een optie. Als je wilt zien hoe Social Media marketing een positieve invloed kan hebben op jouw bedrijf, blijf dan lezen voor goede ideeën over hoe je gebruik kunt maken van deze online platforms en reclame kunt maken voor jouw bedrijf, product of bedrijf.

Social Media profiel

Wanneer je een social media profiel gaat maken, moet je bereid zijn om voortdurend te actualiseren. Jouw klanten kunnen regelmatige updates verwachten. Als je deze niet kunt te verstrekken, kan je klanten verliezen. Streef naar een een paar publicaties per week.

Antwoord altijd op de berichten en reacties die je ontvangt op sociale netwerken. Zorg ervoor dat je ten minste één keer per dag controleert op opmerkingen en vragen. Ze zijn gemakkelijk te missen, dus zal je waakzaam moeten zijn.

Accountnaam

Als social media marketing overweegt, is het eerste wat je moet doen je aanmelden met zo veel social media websites mogelijk met de gewenste accountnamen. Deze accountnamen moeten jouw bedrijfsnaam omvatten. Dit is met name van belang voor websites als Twitter, waar je accountnaam jouw weergegeven naam is. Naarmate de tijd vordert, zal het steeds moeilijker worden voor jou om de accountnaam te vinden die jij wilt. Reserveer nu dus direct die namen.

Informatie delen

Gebruikmaken van social media marketing strategieën kan een geweldige manier zijn om contact met jouw klanten te houden, en relaties te ontwikkelen. Klanten die jouw vriend zijn op Facebook, of jou volgen op Twitter zijn gewillig. Ze willen van je horen. Je kunt ze dus op de hoogte stellen van nieuwe of toekomstige producten, aanbiedingen en kortingen, of zelfs alleen maar informatie over jouw bedrijf en de industrie, zonder de angst om opdringerig te zijn.

Concurrentie

Bewaak ook het werk en activiteiten van jouw concurrentie. Zoek ze op sociale netwerken en kijk naar hun methodes. Je zou het ofwel kunnen proberen met behulp van een soortgelijke methode of denken aan iets waar ze nog niet aan begonnen zijn. Zo kan jij je juist onderscheiden..

Vraag om feedback

Wanneer je een nieuw product introduceert of op zoek bent naar feedback, maak dan gebruik van sociale media websites voor marktonderzoek. Mensen houden ervan om feedback over producten geven en staan te popelen om hier aan mee te werken. Hun feedback laat je naar naar jouw bedrijf kijken van buitenaf, door hun ogen. De dingen die ze willen en de dingen die ze nog moeten zien te vinden. Daar komt nog eens bij, dat deze feedback zonder kosten is voor jouw bedrijf.

Interactie

Wanneer je het meeste uit social media marketing wilt halen, reageer dan tijdig op vragen en opmerkingen. Je wilt niet 24 uur per dag aan jouw bureau zitten en je scherm steeds vernieuwen, maar je wilt per dag wel meerdere keren inchecken, indien mogelijk. Iedereen die vragen stelt is of een trouwe klant die je wilt behouden en jouw meer business geeft, of een geïnteresseerde prospect die zijn portemonnee zou kunnen openen als je ze een een beetje persoonlijke aandacht geeft.

Branding

Branding is zo belangrijk binnen de sociale media. Je moet altijd jouw logo (of jouw foto) opnemen in je social media profiel. Gebruik hetzelfde kleurenpalet op elk van je social media accounts. Jouw volgers zullen deze kleuren associëren met jouw merken en jou vertrouwen, omdat je consequent bent. Consistentie betekent voordelig branding bij het identificeren van jezelf en laat jezelf onderscheiden van de concurrentie.

 

Jouw bedrijf meenemen naar het volgende niveau vereist een nieuwe golf van marketing inspanningen die je misschien nog niet eerder hebt geprobeerd. Social media marketing kan heel gemakkelijk deze nieuwe golf zijn waarnaar jij op zoek bent. Als u de tips en suggesties hier gebruikt, kunt u veel succes in uw nieuwe marketing inspanningen te vinden.

 

>