Verkoop op maandag en maak een topweek

Verkoop op maandag en maak een topweek

Wanneer je op zoek bent naar regelmatigSales week twe verkoopresultaten, probeer dan deze stappen eens. Hier ga je erg gelukkig van worden.

Maandag. Hoe je het doet op de eerste dag van de week, zet de toon voor de rest van de week. En hoe je het op maandag is weer volledig afhankelijk hoe slim je de afgelopen week hebt gewerkt. Wanneer je voldoende discipline hebt om deze methode van Jeffrey Gitomer te volgen, zal je verstelt staan wat voor verschil het maakt in jouw productiviteit.

Tips voor Verkoop op maandag

 1. Schrijf je eerste order op maandagochtend. Maak een afspraak vroeg in de ochtend met een klant waarvan jij zeker bent dat hij bij jou gaat kopen. Het zal je een heerlijk gevoel geven wanneer je de week begint met een order op zak. Je krijgt er een boost door en je zal harder gaan werken om er nog één te scoren.
  De meeste verkopers plannen hun eerste afspraak om 10.00 uur. Probeer eens af te spreken om 8.00 uur. Veel beslissers starten vroeg en hebben dan nog ruim de tijd voor jou.
 2. Blijf leren over jouw branche, jouw klanten… en jouw vak.
  Dus wanneer je aan het ontbijt zit, neem dan even snel de hoogtepunten van het nieuws door, of het laatste branchenieuws.
  In de auto kan je natuurlijk naar muziek luisteren, maar beter is het om te luisteren naar een training cd of audiobook over nieuwe verkooptechnieken. Deze kennis kan je helpen bij het binnenhalen van jouw eerste order van de dag. Wanneer je nieuwe technieken leert onderweg naar jouw afspraak, kan je deze gelijk toepassen in het gesprek.
 3. Maak minstens vijf afspraken voor de rest van de week. Maak er een succesvolle dag van. Hoe succesvol je bent is aan jou. Pak de telefoon en bel.
 4. De hele week werk je zoals het hoort. Hard 🙂

  Nog meer tips …

 5. Vrijdag
  Hoe je werkt op vrijdag, zet de toon voor de volgende week. De meeste mensen doen het rustig aan, koffie hier en koffie daar en op naar de vrijmibo. Vervolgens genieten ze niet van het weekend omdat ze zich alweer zorgen maken over de komende week.
  Wanneer je goed werkt op vrijdag, kan je er zeker van zijn dat de volgende week ook succesvol gaat worden. Dan ga je ook zeker genieten van een zorgeloos weekend.
 6. Leer iets nieuws. Zie ook stap 2. Maar je kan er ook aan denken om een training of een workshop te volgen over verkoop of over iets anders wat je nodig hebt in jouw werk. Denk aan bijvoorbeeld producttraining of een les in een vreemde taal.
 7. Probeer op vrijdagmiddag nog een deal te sluiten. Ja, de rest zit aan de borrel. Maar jij eindigt de week positief en succesvol
 8. Bevestig nogmaals de afspraak voor de aanstaande maandag. Wanneer je hard hebt gewerkt, staat de maandagochtend afspraak al lang in de agenda. Bel de prospect nog even om de afspraak te bevestigen.
 9. Maak zeker vijf afspraken voor de komende week, zorg dat je agenda zo goed als vol zit. Zoals al eerder gezegd kan je dan pas echt van een zorgeloos weekend genieten.
  Zet jezelf een doel, bijvoorbeeld: “Ik ga vrijdag niet naar huis, voordat ik vijf afspraken en mijn ‘maandagochtend verkoop’ heb ingepland.”

Verkoop op maandag = ontspannen week

Zoals je ziet met een Verkoop op Maandag begint je week een stuk relaxter. Je kan er de hele week op teren of het zet je in de juiste flow om nog meer deals te sluiten. Lekker ontspannen ondernemen toch? Dit maakt verkoop leuk!

Met deze tips kom je ongetwijfeld een heel eind.Heb je hier vragen over of ondersteuning bij nodig? Laat het me dan even weten op info@plusmore.nl

Succes.

P.s. Wil je nog meer tips ontvangen, meld je dan hieronder aan voor ons gratis eZine

>