Je moet weten wat jouw doel is

Om een goedlopend bedrijf te laten groeien, is het belangrijk om een visie te hebben over hoe jouw bedrijf eruit moet zien.

Je kunt niet komen waar je wilt komen, zonder een duidelijk doel.

We hebben het allemaal al keer op keer gehoord. Maar slechts weinigen van ons nemen de tijd om een duidelijke richting voor ons bedrijf te bepalen. Een duidelijke visie van wat je wilt.

En dit is één van de meest kritische componenten om alles te bereiken wat belangrijk is in ons leven en/of in ons bedrijf.

Wat is een visie?

Het creëren van een visie, is het proces van het ontwikkelen van een beeld in je geest van wat je wilt voor je leven in de toekomst. Het vertalen naar het geschreven woord, het in gedachten voorstellen en het verder ontwikkelen tot specifieke actiestappen.

Je kunt visies hebben voor alle aspecten van je leven: bedrijf, gezondheid, financiën, relatie, carrière en meer. Visioning maakt gebruik van zowel mentale als fysieke instrumenten van je geest en lichaam, zoals de gedachten en acties om je doelen te creëren en te realiseren.

Het wordt algemeen erkend door experts dat er kracht is om te definiëren, te verklaren en vervolgens vast te leggen hoe je leven eruit moet zien. Je visie is een duidelijk beeld van je gewenste toekomst.

Een duidelijke visie zal helpen om een gewenste koers voor je op te stellen. Zonder deze richting, slagen we er vaak niet in de kwaliteit van leven te krijgen die we willen en verwachten.

Oefening om jouw visie te bepalen

Schrijf op wat je echt wilt dat je bedrijf en leven eruit zien. Denk aan de beste visie die je kunt bedenken. Maak je geen zorgen over hoe je het gaat laten gebeuren. Richt je in plaats daarvan op wat je ECHT verlangt en wees zo specifiek mogelijk!
En denk vooral niet aan wat anderen hiervan vinden!

Hier zijn enkele vragen om te beantwoorden bij het maken van jouw visie. En voeg iets anders toe dat belangrijk voor je is.

Hoeveel mensen wil je dienen?
Met wie werk je samen?
Wat is jouw specialiteit?
Reis je en spreek je met het publiek?
Ontmoet je klanten persoonlijk of op afstand?
Welke producten en diensten bied je aan?
Hoe ziet jouw dagelijkse en wekelijkse schema eruit?
Hoeveel geld verdien je?
Hoe levendig kun je jouw visie op jouw ideale bedrijf creëren? Hoe duidelijk kan je worden?

Neem deze week de tijd om jouw visie voor jouw bedrijf te creëren.
Wil je het leuk maken voor jezelf…. maak dan een ‘dreamboard’, een moodboard met jouw toekomst. Super leuk om te doen en hang deze in jouw kantoor. Zo zal je er elke dag aan worden herinnerd.

Op de site van creativebloq kan je 10 tools vinden om een moodboard online te maken. Maar knippen en plakken mag natuurlijk ook. Net wat jij het leukste vindt.

Zoals elke maand, geef ik ook deze maand 4 mensen de kans om helemaal voor niets, gratis dus, een Business Breakthrough Sessie met mij te doen. Een gratis coachingssessie waarin ik je help jouw verkoop en jouw bedrijf te laten groeien. Heb jij hier wel oren naar? Geef dat dan NU aan onder deze post!

>